Vera

Vera van de Ven, oprichtster en stuwende kracht van InnEarth.

Levensmotto: Verander.

“Ik ben ruim 30 jaar manager geweest in de financiële wereld”, vertelt Vera van de Ven (1955). “In die jaren heb ik talloze mensen begeleid en getraind. En ik ben altijd geboeid geweest door de grote variëteit binnen de menselijke soort. Sommige mensen komen schijnbaar moeiteloos tot bloei. Anderen blijven hangen in blokkades en frustraties. Zelf heb ik altijd een grote behoefte aan variatie in mijn leven gehad. In de jaren ’90 ben ik me gaan bekwamen in de binnenhuisarchitectuur. Ik heb toen mijn bedrijf DesVeers opgericht naast mijn baan in de  financiële wereld. Uiteindelijk heb ik vastgesteld dat verandering van interieur alles te maken heeft met innerlijke verandering van mensen.”

“De omslag in mijn leven kwam toen bij mij kanker werd vastgesteld.  Toen kwam een innerlijke oproep dat ik moest gaan doen waarvoor ik hier gekomen was. Daar heb ik gehoor aan gegeven. Ook al wist ik niet wat dat zou betekenen of hoe dat eruit zou zien. Tijdens het genezingsproces werd ik me sterk bewust van de zin en onzin in het leven. Toen begreep ik wat ik te doen had. Iets ontwikkelen, wat ik zelf tot dat moment gemist had in mijn ontwikkelingsproces. Een pad of een blauwdruk die mij inzicht had gegeven waar ik was en waarom ik deed wat ik deed.”

‘Ik wil je alles aanbieden’

“In mijn werk heb ik leiding gegeven aan veel mensen en heb ik veel mensen mogen begeleiden. Ik begreep dat ik mensen wilde begeleiden bij hun persoonlijke verandering. Op dat moment besloot ik mijn jarenlange ervaring met veranderingsprocessen in dienst te stellen van die missie. Het resultaat is InnEarth, is OpVeerKracht en Instituut Sprinng. Samen met een mooi team zeer kundige professionals begeleid ik sinds 2009 vanuit InnEarth mensen die dichter bij zichzelf willen komen. Het is prachtig om te zien hoe mensen opbloeien als ze hebben ontdekt wat hun missie is. En hoe organisaties daarvan kunnen profiteren.”

“Mijn methode maakt dat je heel snel kunt achterhalen wat de reden is waarom je vastloopt. Als je inzicht hebt, kun je er iets mee doen. Zo begeleid ik mensen dat inzicht te krijgen om van daaruit datgene wat blokkeert te omarmen. En er afscheid van te nemen – van het lijden – zodat het potentieel kan groeien. Daarbij geloof ik sterk in het zelfhelend vermogen van mensen. Op verschillende manieren zet ik mij in om mijn kennis, kunde en levenservaring te delen met anderen zodat zij minder hoeven struggelen dan ik heb moeten doen totdat ik ziek werd. En om dat punt te bereiken in het nu, waar ik ben wie ik ben en blij ben dat ik er ben!”

Ruimte voor persoonlijke groei

“Dit doe ik op verschillende manieren als coach, als relatietherapeut, hypnotherapeut, systemisch werker, trainer, auteur, ondernemer, binnenhuisarchitect en mensenmens. Daarbij heb ik een missie te vervullen. Ik wil je alles aanbieden wat ik weet. Jou dat geven wat bijdraagt in jouw persoonlijke groei.  Met als extra een geweldig team dat ook voor jou klaarstaat op het moment dat het jouw tijd is om jouw leven te verdiepen en op te schonen. Zodat er ruimte is voor persoonlijke groei door het maximaal benutten van jouw potentieel!”